4 Kasım 2013 Pazartesi

Cevizli fincan kadayıf

Hicri yeni yılımız hayırlara vesile olur inşallah...Rabbim geçmiş yılımızda hakkımızda şefaatçi,gireceğimiz bu yeni yılda da hakkımızda hayırlı mübarek kılsın inşallah..Sadakatımızda daha nice uzuun yıllara..
Selam ve dua ile...
biraz zahmetli olsa da..harika bir tatlı..kesinlikle tavsiye ediyorum..
malzemeler:

1 kg kadayıf
200 gr tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 kase dolusu ceviz
üzerine..fıstık tozu..yada hindistan cevizi..
şerbeti için:
5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 dilim limon


şerbeti
şekeri ve suyu ateşe koyup kaynatalım..üzerine gelen köpükleri alalım..1 dilim limonu ilave 
edip biraz daha kaynatalım..şerbeti soğuması için kenara alalım..

yapılışı
200 gr tereyağını eritelim..
1 kg kadayıfı büyükçe bir leğende tel tel olacak şekilde didikliyelim..
üzerine erittiğimiz tereyağını ve zeytinyağını..kadayıfın her tarafına gelecek şekilde
dökelim  ve  harmanlayalım..kalıp için..evinizde bulunan en küçük kahve fincanı olur..
kadayıftan parçalar alıp..fincanın kenarlarından sarkıtarak içine koyalım...ortasına 1 tatlı kaşığı 
ceviz koyalım..kenarlarını içeri doğru kapatıp..baş parmaklarımızla bastıralım..
kadayıfın yanından işaret parmağını  bastırıp tepsiye ters cevirelim..diğer kalan kadayıfı da bu şekilde tamamlayıp
önceden ısıtılmış 180 dereceli fırın da kızartalım..
kızaran kadayıfları fırından çıkartıp soğumasını beklileyim..şerbeti tekrar ocağa alıp parmağınızı
yakmayacak şekilde ısıtalım..kadayıfların üzerine gezdirelim..şerbetini çekene kadar
dinlendirip servis yapalım...
not: bu ölçüden 50 tane çıkıyor..bir kısmını paketleyip dolaba kaldırıyorum
sonra ani gelen misafire..yada canınız şerbetli tatlı istediğinde çıkarıp üzerine bi şerbet tamamdır..
Afiyetler olsun..



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...