Selam ve dua ile...
şerbeti
şekeri ve suyu ateşe koyup kaynatalım..üzerine gelen köpükleri alalım..1 dilim limonu ilave
edip biraz daha kaynatalım..şerbeti soğuması için kenara alalım..
yapılışı
200 gr tereyağını eritelim..
1 kg kadayıfı büyükçe bir leğende tel tel olacak şekilde didikliyelim..
üzerine erittiğimiz tereyağını ve zeytinyağını..kadayıfın her tarafına gelecek şekilde
dökelim ve harmanlayalım..kalıp için..evinizde bulunan en küçük kahve fincanı olur..
kadayıftan parçalar alıp..fincanın kenarlarından sarkıtarak içine koyalım...ortasına 1 tatlı kaşığı
ceviz koyalım..kenarlarını içeri doğru kapatıp..baş parmaklarımızla bastıralım..
kadayıfın yanından işaret parmağını bastırıp tepsiye ters cevirelim..diğer kalan kadayıfı da bu şekilde tamamlayıp
önceden ısıtılmış 180 dereceli fırın da kızartalım..
kızaran kadayıfları fırından çıkartıp soğumasını beklileyim..şerbeti tekrar ocağa alıp parmağınızı
yakmayacak şekilde ısıtalım..kadayıfların üzerine gezdirelim..şerbetini çekene kadar
dinlendirip servis yapalım...
not: bu ölçüden 50 tane çıkıyor..bir kısmını paketleyip dolaba kaldırıyorum
sonra ani gelen misafire..yada canınız şerbetli tatlı istediğinde çıkarıp üzerine bi şerbet tamamdır..
Afiyetler olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder