malzemeler:
5 tane yufka
4 tane yumurta
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıyağ
içine:
300 gr kıyma
2 tane haşlanmış patates
tuz ve tarhın otu
3 yemek kaşığı sıvıyağ
yapılışı:
kıyma 3 yemek kaşığı sıvı yağla kavrulur..tuzunu ve tarhın otunu içine atıp
karıştırılır..yağlanmış tepsiye 1 yufka serilir..üzerine kaşıkla hazırladığımız (4 yumurta,1,5 su bardağı süt,1 su bardağı sıvıyağ)sostan gezdirilir..2 yufkayı da aynı şakilde yapılır..3 yufkayıda koyup kıyma harcını her tarafına paylaştırılır..2 tane haşlanmış olan patatesi kıymanın üzerine rendelenir,üzerine kaşıkla sostan gezdirilir..son kalan yufkaları da aynı şekilde yapılır..kalan sosu son yufkanın üzerine gezdirilir..
10 dakika bekletilip önceden ısıtılmış olan 200 drcli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir..
4 yorum:
olsada yesem simdi ellerinize saglik sevgiler
kıymalı patatesli börek kesinlikle favorim.harika görünüyor ellerinize sağlık
çok severim hem patates hemde kıymalı..tam benlik...değişiğime giden tarhun otlu oluşu..çok yakışıyor olmalı....ellerine sağlık..
Off görüntüsünden belli zaten nesafeti!Gel beni ye diyor ama yiyemiyorum yahu:))
Ellerine sağlık canımm..
Yorum Gönder