21 Şubat 2012 Salı

lahmacunlu kol börek

Yoğun istek üzerine lahmacun böreğimizin tarifini vereyim..
malzemeler:
5 tane hazır yufka
1 tane yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı süt
iç malzeme için:
400 gr kıyma
3 tane kuru soğan
3 tane yeşil biber
yarım demet maydanoz
1 çay bardağı sıvıyağ
3 tane domates
( ben yazın hazırladığım domates sosundan 1 su bardağı kullandım)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz, karabiber,kırmızıbiber
yapılışı:
kuru soğanı,maydanozu,yeşil biberleri robotta çok sulandırmadan çekip
kıymamızın üzerine dökelim..domatesleri de robotta  sos kıvamına gelecek şekilde çekelim.
domates sosu, biber ve domates salçası,sıvı yağı,tuz,karabiber,kırmızı beri ekleyip
güzelce karıştıralım..(tuzunu ve baharatını kendi damak zevkinize göre ayarlaya bilirsiniz)
yufkanın sosu için..1 yumurta,1 su bardağı sıvı yağı ve yarım su bardağı sütü karıştıralım..
yufkayı tezgahın üzerine açıp,yarısına fırçayla hazırladığımız sostan sürelim,diğer yarısını da üzerine kapatalım..
kaşıkla kıymalı harçtan alıp yufkanın üzerine 2 parmak genişliğinde uzunlamasına sürelim..kalan boş yufkanın üzerine fırçayla sostan sürelim..rulo yapıp ortadan keselim..tepsiye dizelim...diğer kalan 4 yufkayıda böyle hazırlayalım..böreğimizin üzerine,fırçayla kalan sostan bolca sürelim..fırına koymadan bıçakla uzun dilimler halinde keselim
önceden ısıtılmış 200dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirelim..
yanına da bolca köpüklü ayran güzel gider..
Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...