31 Aralık 2011 Cumartesi

Patatesli sucuklu buğlama

Hafta sonu kahvaltısı için harika bir tarif
bu tarifi de  anneminkızıyım arkadaşımızın etkinliğine gönderiyorum
malzemeler 
kişi sayısına göre patates ben( 4 büyük patates) kullandım
10 cm boyunda sucuk
tuz,kırmızı pulbiber,karabiber,nane
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
yapılışı:
patatesleri soyup yuvarlak dilimler halinde doğrayalım..teflon tavaya alıp üzerine 1çay kaşığı tepeleme tuzu,1 su bardağı suyu,yarım çay bardağı sıvıyağı gezdirip kapağını kapatalım...patatesler yumuşayınca üzerine sucuğu dilimleyerek doğrayalım ve baharatları
da damak zevkinize göre koyalım tekrar kapağını kapatıp biraz daha pişmesini bekliyelim..
1 kase rendelinmiş kaşarı patateslerin üzerine koyup erimesini beklerken,biz çaylarımızı dolduralım vee kızarmış ekmekle yada simitle Afiyetle yiyelim..

2 yorum:

Disalce dedi ki...

off canım harika görünüyor...tam kahvaltılık hemde pazar kahvaltısı için süpper..ellerine sağlık.

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar canim, harika tariflerini aldim ve "cay, kahve, bahane" etkinligi icin ekledim, ellerine emegine saglik, cook tesekkürler gösterdigin ilgiye ve destege.
Hayirli, saglikli ve mutlu yillar dilerim,
sevgiler....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...