22 Haziran 2009 Pazartesi

Köfteli Patlıcan sarma

Çok şükür evimizde patlıcanı sevmeyen yok..hele büyük oğlum Mehmet Can
patlıcanın her çeşitine bayılır...Bu yaptığım yemek ise, eşimin bostan patlıcan getirmesinden
ortaya çıktı..
kocaman patlıcanlar bunlardan ne yapabilirim diye gezinirken
köftelisi aklıma geldi
iyikide gelmiş...görüntüler belki güzel çıkmamış olabilir..acil çektiğim için böyle çıktı
tadı ise muhteşem olmuştu.
şiddetle tavsiye ediyorum..kesinlikle yapınız efenim.pişman olmassınız..
geçelim tarife
malzeme: 2 tane bostan patlıcan sıvıyağ köfte için: 400gr 1 kere çekilmiş kıyma 1 tane kuru beyaz soğan yarım demet maydanoz 2 dilim ıslatılmış ekmek tuz,karabiber,kırmızıbiber,kimyon birazcık üzerine sıvıyağ sosu için: 5 tane domates 4 diş sarımsak tuz2,5 su bardağı su yapılışı: patlıcanı soyup ince ince dilimler keselip tuzlu suda bekletelim köfteyi hazırlamak için 1 soğanı ve yarım demet maydanozu robotta çekelim kıymaya soğanlı maydanozu,ıslatılmış ekmeği ve baharatları ekleyip karıştıralım.. patlıcanları sudan çıkarıp birazcık süzelim yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerinede, sıvıyağ sürüp fırında birazcık kızartalım fırından çıkardığımız patlıcan dilimlerin arasına, hazırladığımız köfteleri çiğ olarak koyup saralım..dilimlerin hepsini tamamladıktan sonra derin fırın tepsisine dizelim.. 5 tane domatesi.4 diş sarımsağı robotta çekip küçük bir tencereye boşaltalım...2,5 su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakalım tuzunu ayarlıyalım..sosumuz kaynadığında patlıcan dilimlrin üzerlerine dökelim önceden ısıtılmıuş 200% fırında sosun suyunu çekene kadar pişirelim. piştikten sonra servis zamanı üzerlerine kaşar peyniri dilimleri koyup tekrar fırına verelim kaşarlar eridimi yemeğimiz tamamdır.. Afiyetler olsun..Çok güzel bir hafta diliyorum..Sevgiler..

4 yorum:

fiko-yağız mutfakta dedi ki...

oy ki ne oy patlıcanın her türlüsüne bayılırım buda enfes olmuş ellerine sağlık sevgilerimle bu arada regaip kandilin mübarek olsun...

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

Patlıcanlı olan herşeye bayılırım muhteşem görünüyor canım çekti bak şimdi:) ellerine sağlık canım..mutlu haftalar öpüyorum

akasyakokusu dedi ki...

oyy oyyy.yenmezmi bunlar...sevilmezmii.
kesen biçen saran daha ne yazam..ellerine sağlık canım benim..
o patlıcanın dolmasıda çok şık olur..yuvarlak kesip az fırında kızartıp kaşar koydunmu üstüne..ohhh kahvaltıda bile yerim ben..artık kabak ve patlıcanı ya tostta yada fırında böyle yapıyorum bende..herşey sağlık için yağdan kaçıyorum:))))
canım benim reddet dediğim yorumdaki yazdığım şeyi yapmadın sanırım..seni göremiyorum bahsettiğin adresi eklersen seni kabul ederim okmi..
çok öptüm darlanırsam çağırırım yardıma:))))

ebrulitatlar dedi ki...

Yemeğin çok güzel olmuş Leyla'cım. Aşağıdaki kekde harika görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgiler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...