Geçtiğimiz pazar günü kahvaltıya,gördüğünüz çaylı keki hazırladım
inanılmaz lezzetli,sıngersi bir dokusu ve hafif nefis bişey çıktı ortaya.
şiddetle tavsiye edilir..üzerine çikolata sos gezdirebilirsiniz
uzun lafın kısası,siz üzerini istediğiniz gibi süsleye bilirsiniz...
ben süsleyemedim çünkü hemen,masada herkesin tabağına dilimleni verdi.
ÇAYLI KEK
malzeme:
4 tane yumurta
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı demli çay
2 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 vanilya
1,5 kabartma tozu
1 paket kakao
2 ,5 çay kaşığı türk kahvesi
Yapılışı:
1 su bardağı şeker,2 su bardağı ılık demli çay,2 su bardağı sıvıyağ
1 paket kakaou bir kapta karıştıralım.başka bir kapta
4 yumurtayı,1 su bardağı toz şekerini vanilyayı
mikserle tamamen krema haline
gelene kadar çırpalım.kakaolu sostan 1,5 bardak ayıralım
geri kalanı yumurtalı harca dökelim.mikserle şöyle bir karıştırıp
2 kere elenmiş olan 2,5 su bardağı unu,2,5 çay kaşığı türk kahvesini ve
kabartma ozunu ekleyipiyağlanmış kalıba dökelim
önceden ısıtılmış 165% fırında 25 dakika falan pişirelim.
yalnız kürdanla keke batırıp, pişip pişmediğini konturol edelim.
kekimizi fırından çıkartıp sıcakken kürdanla her tarafına batırdımki
sosu içine güzel çeksin,sosu karıştırıp üzerine gezdirelim
yalnız keki kalıptan çıkarmadan döküp soğumasını bekleyelim
kek soğuduktan sonra süsleyerek servis yapabilirsiniz
birde,kekin yarısı yanmış görünüyor,ama yanmadı
sosu keki çıkarmadan üzerine dökünce böyle oldu içi tamammen çekti
ama alt kısmına geçmedi böylede çok güzeldi....
sizlere afiyet olsun..
Sevgiler..Saygılar...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder