12 Eylül 2008 Cuma

Kapuska Ve Fırında Şefteli Tatlısı

Bu tarifleride sevgili http://www.birdemliksohbet.blogspot.com/ sevil arkadaşımıza
İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 2 için gönderiyorum
geçte olsa kabul buyurur inşallah..
Malzeme:
1 tane küçük beyaz lahana
2 tane kuru soğan
1,5 çay bardağı yeşil mercimek
kişi sayısına göre, küçük kemikli et
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağı
üzerine sıvıyağ
göz kararı et suyu
tuz,reyhan,kırmızı biber
yapılışı;
kemikli etleri düdüklü tenceremizde pişiriyoruz
lahanayı temizleyip,küçük küçük doğrayıp,orta boy tenceremize koyuyuruz
soğanları küçük küçük doğrayıp,mercimeği,kemiklietide ekliyoruz
salçayı biraz
suda sulandırıp,tenceremize döküyoruz.
geri kalan yağları ve baharatlarıda koyalım
kaynattığımız et suyunu tenceremize dökelim lahananın üzereni birazcık çıkacak.
kaynayıp suyunu çektikçe birazcık su ilave etmemiz lazım..
lahana yumuşayınca, yemeği ocaktan alalım..
ben bu yemeğe bayıldım.gerçi kokusunu çoğu kişi sevmez ama ben seviyorum..
inanılmaz lezzetliydi..
kesinlikle tavsiye ederim.hemde çok sağlıklı bir yemek...
AŞAĞIDA BİŞEYLER GÖRÜYORUM
Tadını nasıl anlatsam bilmiyorum...
Evet dondurmalı şeftali tatlısı
istediğiniz sayıda şeftaliyi
ortadan bölüp çekirdek kısmını çıkartıyoruz.
kabuklarınıda soyup
tepsimize alalım,
her yarım şeftali için
birer tatlı kaşığı yada yemek kaşığı şekerri şeftalilerin
üzerine gezdirelim.
yarım su barda suyuda tepsimizin içine dökelim
ağzını folyoyla kapatıp,fırnıda pişirelim son olarak
piştiğinden emin olalım ve folyoyu çıkarıp biraz daha üzerlerini kızartalım..
fırından çıkarıp soğutalım..
üzeri için
iftar sonrası ben dondurmalı servis yaptım..siz isterseniz
farklı şeyler koya bilirsiniz..
bir dahaki sefere kremalı, fıstıklı, cevizli her ne varsa onu koyacağım
herşeyde yakışır yaniii..
yalnız dondurmayı üzerine koymadan iyice soğuması lazım..
şeftali soğuk alacakki dondurma erimesin..
çok lezzetliydi..
kayın valideden tam not almıştır..
Herkeslere hayırlı iftarlar efendim...
Afiyetler Olsun....

8 yorum:

Papatya Prenses dedi ki...

Ayy bu şeftali tatlısı varya, annem geçen gün yaptı,iftarda. ben de iftardan hemen sonra arkadaşıma çaya giittim ve kaldım. okadar tembih ettim bi tane bırakın foto çekeyim diye ama:) tam döndügüm akşam babam benim için ayrılan son şeftaliyi yiyordu:)
amma konuştum dimi:) içime dert olmuş:)

ellerine sağlık canım,hayırlı iftarlar..

banu gökşin dedi ki...

hersey nefıs gorunuyor canım ellerıne saglık hayırlı ramazanlar..

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

CANIM BENİM TARİFİN YAYINDA KUSURA BAKMA ANCA ALABİLDİM BUGUN MALUM CTS VE BENDE GEZMEDEYDİM :=))) SEVGİLER

Adsız dedi ki...

selam canım ellerine sağlık çok güzel görünüyo herşey kapuska beni hüzünlendirdi çünkü annem tandır yakınca muhakkak kapuska yapardı hey gidi günler allaha emanet ol

elmaşekeri dedi ki...

gercekten nefis bir görüntüsü var eminim lezzetide öyledir ellerinize saglik.
Sevgilerimle.....

Baharcicegi dedi ki...

kapusakayi severim ama ev halki sevmedigi icin senede bir ancak pisiyor,seftali tatlisi hem hafif hemde kalorisiz olmus ellerine saglik canim

Mutfak Havlusu dedi ki...

geçen oktay ustanın programında bir gördüm çok hoşuma gitti ama daha bir türlü yapamadım seninkiler nefis duruyor ve artık sende yap dedirtiyor,ellerine sağlık.

Huriye dedi ki...

Canim benim ellerine saglik,kapuska zaten favorimdir bayilirim çokten dir da yapmiyorum off canim çekti simdi,seftali tatlisi da harika ve çok hos bir tarif olmus,ellerine saglik,yarina iftara sendeyim:))ay kendini zorla davet ettiren misafir pozisyonuna girdim bak simdi çok utandim hiii:))optum canim,guzel bir hafta geçirmen dilegiyle sevgiler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...