25 Mart 2008 Salı

KIYMALI BÖREK

Malzeme:
3 tane hazır yufka
2 tane yumurta sarısı
sıvı yağ
İÇ MALZEME:
250 gr kıyma
2 tane kuru soğan
2 tane patates
yarım demet maydanoz
biraz sıvıyağ
tuz,karabiber,kırmızıbiber
hazırlanışı:
Öncelikle kıymayı derin bir kap içine alalım. içine küçük küçük
doğradığımız soğanları,rendelediğimiz papatesi,ince ince doğradığımız maydanozu
göz kararı tuz, karabiber,kırmızı biber ekleyip birazda sıvıyağ katalım yumuşak olsun diye. güzelce yoğuralım ..
kıymayı bir kenara alıp dinlendirelim..
3 tane yufkamıyı üst üste getirip 4,de keselim.Fırça yardımıyla yufkalarımızı sıvıyağ
sürelim. kıymayı 12 parçaya bölelim. yufakımızın geniş tarafından
kıymalı harcımızı ilave edip 3 genin ucuna doğru yuvarlayalım.
normal yaptığınız gül böreği gibi saralım.üzerine yumurta sarısı sürelim.
önceden ısıtılmış 180%, 200% arası fırında kızarana dek pişirelim.
Böreğimiz süperdiii...
kesinlikle tavsiye ediyorum....

3 yorum:

Mihriban dedi ki...

Leyla'cım ellerine sağlık canım. Nefiiisss görünüyor. Sevgiler...selamlar...

EZGi :)) dedi ki...

canım ben bayılırım kıymalı böreğe harika görünüyor ellerine saglık canım kocaman sevgiler

Papatya Prenses dedi ki...

Ne güzel de kızırmaş,gel beni ye diyor resmen:)
Canım ellerine sağlık,hayırlı cumalar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...