29 Şubat 2008 Cuma

AKŞAM MENÜMÜZ

Normal bildiğimiz karışık salatamız.. Veeeee işteee geldiiiiii Tarhana çorbamızz. inanılmaz lezzetlii çokta basiit.
Malzeme:
2 yemek kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı domates salçası
1 litre soğuk su
tuz,kırmızıpulbiber,kimyon,nane,karabiber
Yapılışı:
tereyağı sıvıyağla birlikte eritiyoruz. üzerene 3 yemek kaşığı
unumuzu döküp kavuruyoruz.yoğurdu salçayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
soğuk suyumuzu yavaş yavaş döküp karıştırıyoruz.
çünkü topaklanmaması gerekir.
kıvamı çok yoğun olduysa biraz daha su ekleyip aça bilirsinz..
kaynamaya başlayınca baharatları ekleyelim.
vallaa ben baharatları fazla koydum..çok güzel oldu. kesinlikle deneyin
pişman olmassınız ben bu çorbayı öğrendikten sonra,hazır tarhanalar bana hafif geliiyor
mısır gevrekli istavrit
Bu balık yemeğimiz bana aittir efendiim.
MISIR GEVREKLİ İSTAVRİT
süper ötesii bişeyy ..
Malzemeler:
1 kg istavrit
(istediğiniz her hangi bir balıkta olabilir)
4,5 tane orta boy patates
2 kase dolusu mısır gevreği
karabiber, kırmızıbiber
köri,tuz
1 tane kuru soğan
Yapılışı:
patatesleri soyup kızarttığımız şekilde doğrayalım.içine karabiber,kırmızıbiber,köri, tuz ve biraz sıvıyağ ekleyip
karıştıralım.yağlanmış fırın tepsimize dökelim.
üzerine uzun uzun doğradığımız soğanıda dizelim
balıklarımızı temizleyip tuzlayalım.
mısır gevreğini robotta (çörek otu haline gelene kadar parçalayalım) yanii çok küçük olması gerekiyor..
sonra balıklarımızı mısır gevreğine altlı üstlü batırıp
soğanlarımızın üstüne dizelim.birazda sıvı yağ akleyelim, balıklarımızın
üzereni inceden dökelim yanii.
daha sonra önceden ısıtılmış fırında
170%pişirelim. hafifte kızarması için son piştiği zaman fırının derecesini yükseltelim.
fırından çıkınca. yokardaki gibi bol yeşil
salatayla nefis bişey oldu..
afiyet olsunn...

1 yorum:

ezgi uğurlu dedi ki...

canım çok lezzetli görünüyorlar ellerine saglık sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...