Kış günlerinin vazgeçilmez yemeklerinden biride çorbadır..şöyle dumanı üstünde
birazda biberli oldumu tamamdır..
Yavan çorba Bayburt yöresine ait bir çorbadır..Yavan çorbanın
yanında loru yada bir diğer adı ise ekşimik mutlaka olması lazım..çorbamız inanılmaz lezzetli
bol vitaminli ve tok tutucudur..başka birşey yemek istemezsiniz..
bu kadar metten sonra tarife geçelim..
malzeme:
1 su bardağı barbunya
1 su bardağı mısır
1 su bardağı yarma ( aşurelik buğday )
yarım yemek kaşığı domates salçası
yarım yemek kaşığı biber salçası
5 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı tarhun otu
tuz kırmızı pul biber
2 yemek kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı zeytinyağı
yapılışı:
barbunyayı ve yarmayı akşamdan ıslatalım..tencereye normal su koyup
önce barbunyayı sonra mısırı ve yarmayı ilave edip pişirelim..
tahıllar yumuşayınca 5 su bardağı et suyunu üzerine döküp karıştıralım...sos hazırladığımız tencerede
yarım cay bardağı zeytinyağını..2 yemek kaşığı tereyağını eritelim, domates
ve biber salçasını ekleyip kavuralım..
salçalı sosu çorbamızın üzerine gezdirelim..göz kararı tuzu, kırmızı pul biberi ve tarhun otunu koyup
biraz daha kaynatalım..çorbamızın tahılları yumuşamıssa çorbamız pişmiş ve servise hazır demektir..
deneyin farkı görün
Şimdiden Afiyetler olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder