8 Mart 2013 Cuma

Etli Bezelyeli Karnıbahar

Hayırlı cumalar...kadınlar günümüz kutlu olsun...Rabbim bu günümüzü 
aratmasın..inşallah...
çocuklardan dolayı çok sık yapmasam da... arada bir mutfağımda yerini alır..
malzeme:
1 küçük karnıbahar
300 gr kuşbaşı et
2 su bardağı bezelye
1 havuç
1 büyük kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası( ben 1,5 su bardağı domates sos kullandım )
yarım çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
tuz

yapılışı:
önceden eti yumuşayana kadar pişirelim
soğanı küp küp doğrayıp, erittiğimiz tereyağı ve zeytinyağının içine atalım..birazcık kavuralım..
1 yemek kaşı salçayıda ilave edip kavuralım
havuçları dilim dilim keselim...karnıbaharı da çiçeklerine göre kesip (sirkeli suyla yıkayalım) 
karnıbaharı (çiğ olarak)  havuçları,eti ve bezelyeyi tencerinin içine atıp 1.2 dakika  kavurmaya devam edelim..
son olarak üzerine çıkacak kadar sıcak su ekliyelim..
kaynamaya başlayınca tuzunu ayarlayıp, karnıbahar yumuşayana kadar pişirelim..
sonrada afiyetle yiyelim..

1 yorum:

Nursevin Sönmez dedi ki...

ellerinize sağlık. karnıbahar böyle daha iyi olmuş. yemeyende yer diye düşündüm.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...