15 Aralık 2012 Cumartesi

Patatesli Çörek

Hafta sonu için.. Lezzetli bir tarif..
malzeme:
1 çay bardağı ılık süt
1 çay baradğı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
20 gr yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un   ( ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak)
içine:
2 tane büyük haşlanmış papates
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz 
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
yapılışı:
hamur leğenine, bütün malzemeleri koyup, güzel bir hamur yoğuralım..
yarım saat dinlenmeye bırakalım..
patatesi haşlayıp sıcak sıcak rendeliyelim..içine baharatları ve tereyağını  koyup karıştıralım..
dinlenmiş ve kabarmış hamuru..merdane yardımıyla açalım..çok ince olmayacak..
patatesli harcı hamurun her tarafına eşit şekilde sürelim...hamuru  rulo gibi sarıp dilim dilim keselim..
dilimleri tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürelim ve 200 dereceli fırında pişirelim..
bu tarifte çoook  güzel olmuştu kesinlikle tavsiye ediyorum..
Afiyetler olsun..

1 yorum:

Nursevin Sönmez dedi ki...

Ellerinize sağlık. Bloğunuzu grub paylaşımında gördüm. tebrikler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...