2 Ekim 2012 Salı

Salatalık turşum..

hadi şimdi de gelsin salatalık turşum..
Rabbim ağız tadıyla yemeyi nasip etsin inşallah..
malzeme:
2,5 kg salatalık
2 litre kaynamış soğutulmuş su
1,5 çay bardağı sirke
1,5 baş sarımsak
7 tane acı sivri biber
2,5 yemek kaşığı kaya tuzu
yapılışı:
2 litre suyu kaynatıp tuzu içinde eritelim..salatalıkları sıra sıra dizelim..aralarına acı sivri biberleri ve sarımsakları  koyalım..ikinci ve üçüncü sırayı da aynı şekilde yapalım..
2 litrelik soğumuş suya 1,5 çay bardağı sirkeyi ekleyip karıştıralım..tuzunu ise, verdiğim ölçünün dışında damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz..suyu salatalıkların üzerini geçecek şekilde dolduralım
ve ağzını sıkıca kapatalım..ara sıra 1 gün sonra,ara sıra kapağını açıp hava almasını sağlayalım..
turşumuz olunca da afiyetle yiyelim..
Nasip olursa, sırada ki tarifim de tarhana olacak inşallah..

5 yorum:

Ihlamurcum dedi ki...

Bu aralar herkes tursu tarifi paylasiyor, ama sunumu bu kadar guzel hic gormedim.Harika.Elinize saglik.

Baharcicegi dedi ki...

Tursular nedense bana kisin sogugunda pisen kuru fasulye ve yanina acili tursuyu hatirlatiyor
Rabbim agiz tadiyla yemek nasip etsin eline saglik canim

Disalce dedi ki...

süpeeer..bende biber turşusu sende salatalık...ellerine sağlık.harika görünüyor..:)))

anne eli gibi dedi ki...

ben bu sene yapamadım,çok severim,ellerine sağlık.afiyetle tüketin...

Yağmur İpar Yemeksohbetleri dedi ki...

Çok fena çok. :)) Bloğunuzda bir harika. Tarifler ve görseller çok iyi. Elinize sağlık. =))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...