Geçen gün, annemlere yemeğe gittiğimiz de pilavın yanında etli patates vardı..
buradan(abimin sevgili eşi) Filiz ablama çok çoook teşekkür ediyorum..bir de senii çooook SEVİYORUM..lafı fazla uzatmadan tarife geçelim..
malzemeler:
6 tane büyük patates
yarım demet maydanoz
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta
göz kararı tuz
iç malzeme:
400gr kuşbaşı et
2 tane kuru soğan
bir çay kaşığı karabiber
üzerine:
1 kase sarımsaklı yoğurt
yarım çay bardağı kırmızıbiberli yağ
yapılışı::
patatesleri haşlayıp ezelim..içine bir yumurta, yarım çay bardağı sıvı yağ, yarım demet ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştıralım..yumurta dan biraz büyük toplar yapıp içini açalım ve tepsiye dizelim..kuşbaşı doğranmış eti pişirip, 2 tane ince doğranmış soğanla kavuralım..tuzunu karabiberini ağız tadınıza göre ayarlaya bilirsiniz.. hazırlanan iç harcı,patateslerin ortasına pay edelim ve 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirelim..
vee üzerine sarımsaklı yoğurdu,kırmızıbiberli yağı gezdirip Afiyetle yiyelim..
4 yorum:
Çok değişik bir tarif olmuş, nefis görünüyor. Afiyet olsun.
Sevgiler.
patatese bayılırım.nefis görünüyor,ellerinize sağlık.
sevdiğim bir tarif yapanın ellerine sağlık...
ne kadar hos bir tarif ellerinize saglik sevgiler
Yorum Gönder