21 Aralık 2009 Pazartesi

Fırında Patatesli Levrek

Bilmiyorumki balığı sevmeyen varmı acaba?
bizim evde hergün olsa hayır denmez...birde ben bütün balıkları fırında patatesli yapıyorum
inanılmaz leziz oluyoor...yakında farklı balık tariflerim gelecek inşallah..
kişi sayısına göre levrek balık
3 tane patates
tuz,karabiber,kırmızıbiber,kimyon,köri
1 limon,sıvıyağ
Balıkları temizleyip kağıt peçete üzerinde suyunu aldıralım
patatesleri soyup,ister parmak şaklinde ister yuvarlak şekilde dorayıp
büyük bir kaseye alalım..içine tuz,karabiber,kırmızıbiber,körü,kimyon
sıvıyağ ekleyip karıştıralım..( bahratları ben göz kararı koydum sizde istediğiniz kadar koyabilirsiniz)
patatesleri yağlanmış fırın tepsisine boşaltıp, balıklarıda yağlayıp
baharatlarını ekleyip limonunu sıkıp biraz bekletelim.
sonra patateslerin üzerine yerleştirelim ve önceden ısıtılmış 180% fırında balıklar kızarana kadar pişirelim...yanında bol salata ee daha nolsun..
Herkese Afiyet olsun...

1 yorum:

Hatice dedi ki...

yanında yeşil salatayla harika bir menü olur:) ellerine sağlık...
sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...