2 Eylül 2009 Çarşamba

İftar bereketi etkinliği 3. İrmik helvası

Bu tarifimizi sevgili www.birdemliksohbet.blogspot.com sevil arkadaşımıza gönderiyorum..Hayırlı Ramazanlar canım... kolay gelsin...
malzeme:
2 su bardağı irmik
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt ve su karışımı
125 gr tereyağı ( margarinde koyabilirsiniz )
2 yemek kaşığı fıstık
yapılışı:
su ve süt karışımını toz şekerle birlikte ısıtıyoruz...çok sıcak olmasın....şekeri sütlü karışımın içinde eritelim....2 yemek kaşığı sıvı yağda fıstıları biraz kavuralım.....
tereyağını ekleyip erimesini bekliyeli...irmiği koyup kısık ateşte kavurmaya devam edelim....irmiğin rengi tamamen değiştiğinde tencereyi lavobanın içine alıp
ılık olan sütlü karışımı boşaltalım...
sütü dökünce bir anda fokurdamaya başlıyo....sonrasında kısık ateşte
suyunu çekene kadar bekletelim...
aetşten indirip bii 5 dakika bekletelim...tencerenin kapağını açıp 2 yemek kaşığı toz şekeri serpiştirip...tahta kaşıkla harmanlayalım..kapağını kapatım ılınmasını bekleyelim...kaselere doldurup ters çevirelim...ben dondurmayla servis yaptım...
siz isdeğiniz gibi hazırlaya bilirsiniz..
Ramazanın tam bir haftasını tatlı olarak helvayı yaptım...büyük oğlum oruçlu olduğu için irmik helvasına takmış durumda....Rabbim hepimiziniz orucunu kabul etsin inşşallah...
NOT:Bu ölçülerde 6 kase çıkıyor...

3 yorum:

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Dondurma pek yakışıyor irmik helvasına ellerine sağlık

şimdiden bayramın mübarek olsun
ağız tadıyla geçireceğin bir bayram olsun

fatosun mutfagından... dedi ki...

şahanee:)))...

sarımutfak-hande dedi ki...

dondurma bence çok yakışıyor irmik helvasına ellerine sağlık cnm nefis olmuş

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...