süper bir pasta olmuştu.
o akşam gelen misafirler hemde çocuklar çok beğendi..
tam not verdiler..
pandispanyası için
5 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
yarım su bardağı pirinç unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
KREMASI İÇİN
1 kg süt
1,5 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
ÜZERİNİ KAPLAMAK İÇİN
2 poşet krem şanti
1,5 su bardağı soğuk süt
1 kase dolusu çilet
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket bitter çikolata
ARASINA
muz ve çikolata
YAPILIŞI:
pandispanya için,5 yumurtayla toz şekeri tamamen beyazlaşana kadar
mikserle çırpalım
unu, kabartma tozunu ve vanilyayı elekten geçirerek
harcımız ekleyelim tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştıralım
yağladığımız pasta kalıbımıza döküp
önceden ısıtılmış 160% fırında 30,35 dakika pişirelim
piştiğini anlamak için kürdan batıralım...
KREMASI
kremanın bütün malzemelerini tencereye boşaltıp mikserle
çırpalım.ateşin üzerine koyup göz göz olana kadar pişirelim
KREM ŞANTİ
krem şantiyi sütle hazırlayalım
1 kase dolusu çileği ve 1 yemek kaşığı pudra şekerini robottan geçirelim
bitter çikolatayı benmari usulü eritelim...
pandispanyayı bıçakla 4 parça keselim
kremamıza kremşantiden 3 yemek kaşığı ekleyip mikserle çırpalım
kekimizin ilk katına kremadan koyup istediğiniz meyveyi koyabilirsiniz
2 katını koyup tekrar krema sürelim burayada çikolata rendeledim
3 ve 4 katlarıda aynısını yaptım.
katları tamamladıktan sonra dolapta birazcık bekletip
her tarafına krem şanti sürdüm
çilek sosu ve benmari eritilmiş çikolatyı üzerine şekilli döktüm.
NOT:ben pastanın arasına istediğim meyve ve çikolata koydum
sizde istediğin şekilde hazırlaya bilirsiniz.
birde pandispanyayı hazırlarken yarım limon kabuğu rendeledim
daha hoş bir tat ve koku verdi
Tüm Aile ve misafirler tarafından tam not almıştır..
Tekrar görüşmek üzere
Rabbime Emanet Olun...
Sevgilerimle.....
12 yorum:
HARİKA GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIK..
SİZ BENİM KİŞİ LİSTEMDE EKLİSNİZ FAKAT HİÇ BİR YENİ TARİF KOYMANIZA RAĞMEN KENDİSİNİ YENİLEMEMİŞ BLOG GÜNCELLEMEMİŞ AN ALTTA KALMIŞSINIZ BENSANIYORUMKİ TARİF KOYMUYORSUNUZ:( ÇOK ÖZÜR DİLERİM HEMEN BENDE EKLİ OLANI SİLDİM VE ADRESİNİZ TEKRAR EKLEDİM SIK SIKDA GÖRÜŞÜCEZ İNŞALLAH NOLUR AFFINIZA SIĞINIYORUM TAMAMİYLE BLOGUN HATASI ÇOK ÖZÜR DİLERİM...
Leyla çocuklar çok severek yemiştir eminim.Görüntüsü harika çünkü...
Ellerine sağlık...
Sevgiler.
Ayol Leyla'cım çilek aşkımıı,Pasta aşkımı ne güzel bir görüntü buu..
akmış sosuda kenarından cabası yanii.
Eline sağlık canım ben pastayı üçe kesmeye üşeniyorum sen nasıl dörde kestin bacım:)))) MaşaAllah subhanaAllah..Sana bir tüyo bu ölçüye 2 yemek kaşığı kaynar olmayan sıcak su ekle..Hem yumurtanın ağırlığını alır hemde hafif olur..Bende dün balkabağı vardı pişmiş püre yaptım ama pandispanyam çöktü:((( Hiç olmazdı unun son kalanıydı galiba zamanı geçtide söndü..Neyse yaparım yine eline sağlık canım sevgiler.
Pastan önce gözleri doyurmus sonra mideleri bayram etirmis,harika bir pasta duruyor karsimda ellerine saglik canim
ailenle huzurlu bir hafta sonu dilerim
canım bu şahane pasta için seni tebrik ederim.süper olmuş gerçekten de..amaaa bu pastayı nasıl bu kadar düzgün 4'e kesebildin??çok başarılısın...sevgiler...
Pasta harika olmus! Susleme sanati farkli birsey gercekten. Boyle pastalarda hep nasil kessem, nerden kessem diye hep kararsiz kalirim:)) Cunku cooook guzel!
çok güzel gözüküyor,ellerine sağlık...benimkilerde her hafta sonu pasta istiyor...bizede yapmak düşüyor...
bu güzelliği sadece bakıp geçmesi olmazdı doğrusu..
eline sağlık cnm. svglrrrr...
Beğenilmemesi imkansız, ÇOK GÜZEL VE NEFİS GÖRÜNÜYOR. eLLERİNE SAĞLIK...
değil çocukların tüm büyüklerin beğenceği bir pasta bu:)
ellerine sağlık canım..
Bir dilim pasta getirmiştim ama alasını yapmışsın sen :) Eline sağlık bu ne güzel bir görüntü böyle. Sevgilerimi bıraktım, Esra.
ne güzel kesmişsiniz ben 4e kesmeye cesaret edemem nasıl kesiyorsunuz böyle muntazam 4 parçaya güzel görünüyor ayrıca...:)elinize sağlık canım.
Yorum Gönder