29 Nisan 2009 Çarşamba

Süslü Revani

malzeme
3 tane yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çay bardağı irmik
3 çay bardağı un
1,5 çay bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı hindistan cevizi
1,5 kabartma tozu
1 paket vanilya
şerbeti için
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1/4 limon suyu
yapılışı
Yumurtalar şekerle köpürüne kadar çırpılır
yoğurt ve sıvı yağ eklenip karıştırılır.Ardından un, irmik, kabartma tozu
ilave edilir,tekrar karıştırılır.
yağlanmış ve tabanına şeker serpiştirilmiş tepsiye boşaltılır.önceden ısıtılmış
180% fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
önceden kaynatıp,iyice soğutulan şerbet fırından çıkan tatlının üzerine dökülür
şerbetini emip,tatlı iyice soğuduğunda bir kalıp yardımıyla
yuvarlak halkalar kesilip çıkartılır.
Kenarlarda kalan tatlı parçaların şerbetleri süzülerek bir kaseye
alınır.içine kakao ve 2 çorba kaşığı hindistan cevizi eklenip iyice karıştırılır
kaşık yardımıyla tatlıların üzerlerine yuvarlak şekillerde koyulur
üzerinini kremşantiyle süsleye bilirsiniz..
normalde inci şekerleri ile süsleniyor..
ama benim inci şekerim yoktu,bende bu şekilde süsledim.
Afiyetler olsun....Sevgiler............

1 yorum:

defneylebirlikte dedi ki...

canım eline sağlık nefis görünüyor gerçekten de.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...