Annemlerin bana geldiği gün,bu lahmacunları yapmıştık..
dışarıdaki lahmacunla kıyaslama yapırsa
bizimki nin içinde ne var ne yok biliyosun
yanii az yağlı, çoğu et,temiz güvenle yiyebilirsiniz efendim..
malzeme:
1 kg un
1,5 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 tane yaşmaya
yarım çay bardağı sıvıyağ
göz kararı tuz
yapılışı:
bütün malzemeyı karıştırıp,yumuşak bir hamur elde edelim
normal ekmek hamurundan biraz katı,poğça hamurundan daha yumuşak olacak
çok sulu olursa.ayriyeten biraz un ekleyebilirsiniz,katı olursada ılık su ekleyebilirsiniz.
mayalanmaya bırakalım
üzerinin harcı için:
400 gr kıyma
4 tane büyük kuru soğan
3 tane domates
yarım demet maydanoz
4 tane sivribiber
tuz karabiber kırmızıbiber
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
soğanları,maydanozu,sivri biberi robottan geçirelim
bütün malzemeyi karıştıralım..
mayanlanmış hamurdan, yumurta büyüklüğünde bezeler yapalım
merdaneyle açalım üzerine kıymalı harçtan sürelim
ben pizza tenceresinde pişirdim
sizde pizza tenceresi yoksa,teflon tavada ağzı kapalı pişire bilirsiniz..
süper lahmacunlarınız olucak..emin olabilirsiniz..
yiğenim ve çocuklarım kaçtane yedi inanın hatırlmıyorum..
yanına bol yeşillikli bir salata ve ayran
eeee daha ne olsun...
Afiyeler olsun efeniiiiimmmmm...
Hepinize güzel bir hafta diliyorum...
Sevgileeeeeeeeerrr...
5 yorum:
Evde yapilan lahmacunlar mutlaka disaridakilere göre daha temiz ve güvenilir oluyor. Nefis görünüyor, ellerine saglik canim. Iyi haftalar diliyorum.
Bencede evde yapılan lahmacunlrın tdın doyum olmuyor..Ellerine sağlık..Sevgiler..
Lahmacuna dayanamam:) ve ayran varsa yanında üff:)
ellerine sağlık canım...
Evde yapilan gibisi varmi,hem lezetli hem temiz ,artik etlerede güvenilmiyor .
Cok leezetli olmus olsa bir kac tane iyi olurdu ellerine saglik canim
ellerine sağlık canım..çok severim..nefis görünüyor..sevgiler
Yorum Gönder