kesinlikle yapıverin derim...
üzerindekiler jelibon şekerlerden,ama siz sakın bunlardan koymayın...
siz kurutulmuş meyve koyabilirsiniz..
nedeni ise, jelibon şekerler eride ve sadece tatı kaldı gerisi yandı
bende bıçakla yanan yerleri kazıdım... Bu tarifimizide
sevgili http://www.mutfaknotlari.blogspot.com/ arkadaşımıza gönderiyorum
Arkadaşımıza başarılar ve bol katılımlı bir etkimlik diliyorum..
3 yumurta
1 çay bardağı toz şeker(büyük çaybardağı yanii ajda bardağı olan)
1 ajda bardağı sıvıyağ
1 ajda bardağı süt
3 su bardağı un
1 kabartma tozyu
1 vanilya
meyve kurusu
yumurtayla şekeri krema olana dek mikserle çırpıyoruz
diğer malzemeleride katıp,kek hamurunu hazırlıyoruz...
bu ölçülerde 13 tane top kek çıkıyor..
yağladığımız kek kalıbımıza döküp
önceden ısıtılmış 170% fırında 15 dakika falan pişiriyoruz..
pişmesini kontrol etmek için kürdan batıralım..
inanılmaz lezzetli olmuştu..
hem limon aroması ,hem portakal,vişne,elma aroması verdi..
eğer side bunlardan denemek istiyorsanız içine katın
belki ozaman,şekerler eriyipte yanmaz...
Afiyetler Olsun..Efeniiiiiimm...
3 yorum:
Leylacım ellerine sağlık, topkeklerin çok güzel puf puf kabarmışlar...
gerçekten harika olmuşlar birini sabah çayımın yanına aldım bilesin
ellerine sağlık
yine beklerim
sevgilerimle
Ellerine sağlık kekler harika görünüyor ama dediğin gibi keke kuru meyve daha bir yakışıyor
Güzel dileklerin içinde çok teşekkürler
SEVGİYLE KAL
Yorum Gönder