27 Haziran 2008 Cuma

Veeee kısa bir ara ve P.D.Ç.S.E.26

ŞEKERPARE
Evet arkadaşlar,tatlı yiyelim tatlı ayrılalım..
15 günlüğüne tatile çıkıyoruz,inşallah sağsalim gider sağsalim geliriz..
Dualarımız müşterektir. birbirlerimize dua etmeyi unutmayalım arkadaşlar..
Gelelim tatlımıza inanılmaz güzel ve pratik bir tatlıdır..
herkesler bilir ama bu tarif sevgili oktay ustaya aittir.
sonuç ise muhteşem...
Şekerparemizi benide etkinliğe davet eden sevgili Arkadaşımız
Huriyecim Rabbim KolaylıklarVersin.
Başarılarının devamını diliyorum...
15 gün sonra görüşmek ümidiyle
Allaha Emanet OLUN....
Allaha Sımarladık...
Malzeme:
125,gr yumuşak tereyeğı
yarım su bardağı irmik
1 su bardağı pudra şekeri
2,5 su bardağı un
3 tane yumurta(birtanesi şekerparelerin üzerine sürülecek)
1 paket vanilya
bir paket kabartma tozu
fındık..
ŞERBETİ İÇİN:
3,5 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
yarım limon suyu
Yapılışı:
şerbetini önceden hazırlayalım
öncelikle pudra şekeriyle yağ birazcık yoğrulur.
sırasıyla yumurta,vanilya un kabartma tozu ilave edilir.
kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
ceviz büyüklüğünde koparılıp yuvarlanır.top gibi olacak.
üzerine yumurta sarısı sürülür ve fındıklar ortasına batırılır
170% fırında üzeri kızarana kadar pişirilir..
fırından çıkınca hemen üzerine birazcık ılınmış şerbeti dökelim
üzerini kapatıp dinlendirmeye bırakalım..
Afiyetler olsun....

5 yorum:

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Canim merhaba,allah razi olsun tatile çikmadan once bana tarif verebildigin için çok tesekkurler arkadasim,tarifi hemen aliyorum ve pazartesi gunu yayinda olacak,sana ve ailene iyi tatiller dilerim,hersey gonlunuzce olsun,donuste gorusmek uzere ve bu harika sekerpare içinde ellerine saglik,13 temmuzdan once gelirsen ikinci tarifi de beklerim,opuyorum. Allaha emanet olun.

yapraksarma dedi ki...

canım llerine sağlıkPORSELEN DEMLİK yepyeni bir etkinlik ile karşınızda…
YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ-3 ZEYTİNYAĞLILAR

http://porselendemlik.blogcu.com
http://selmahlc.blogcu.com
http://birdemliksohbet.blogspot.com
http://yoresellezzetler.bloggum.com tarafından hazırlanmıştır

etkinliğimizin yeni sahibesi www.yapraksarma.blogcu.com olarak 10/7/2008 ile 10/08/2008 tarihleri arasında 30 gün boyunca ben yapacağım konumuz:ZEYTİNYAĞLILAR

anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak…
sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz…
eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız
yapmanız gereken şey;
hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek
örnek:
isim:zeytinyağlı enginar dolması
yöre adı:İzmir/ege yöresi
buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde…
iletişim:www.yoresellezzetler.bloggum.com
unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır
önemli:son zamanlarda bloglarda yaşanan sorunlardan dolayı böyle bir önlem almayı uygun bulduk etkinliğimiz ayrıca
www.yapraksarmayapraksarma.blogspot.com adresinde de yapılacaktır…


HEPİNİZİ EV SAHİBESİ OLARAK DAVET EDİYORUM.BENİ YANLIZ BIRAKMAYACAĞINIZI UMUYORUM .SEVGİLERİMLE

Sevil Şahin dedi ki...

MERHABALAR ARKADAŞIM 26. Ev sahibemiz olan HURİYE(KELEBEKLİ SANİYELER) arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.blogspot.com ) olarak teşekküre geldim .ELLERİNİZE SAGLIK
EMEGİNE SAGLIK GUZEL BİR HAFTA DİLERİM
Sevgilerimle SEVİL

zarpandit dedi ki...

hayırlı kandiller..(regaib)
bu kandili anlayıp yasamak dualarla gecirmek nasip etsin rabbim inşallah:)

PAPATYA PRENSES dedi ki...

çok uzamadı mı bu kısa ara:)) nerelerdesin??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...