8 Ekim 2015 Perşembe

Şeftali Reçeli

1 kg şftali
750 gr şeker
Yarım limon suyu
Şeftalinin kabuklarını soyup..küp küp doğrayalım..bir tencereye alıp 750 gr şekeri üzerine dökelim..akşamdan sabaha kadar bekletelim..şeftali suyunu bırakmış oluyor..
Tecereyi ateşe alıp..önce yüksek ateşte kaynamaya bırakalım..köpükler üzerine geldikce kaşıkla alalım..sonra ateşi kısalım..biraz daha kaynatalım..soğuk bir tabağa kaşıkla alıp yoğunluğuna bakalim istediğiniz kıvama gelince yarım limon suyunu ekliyip 5.6 dakika kaynatim..ister küçük ister büyük kavonozlara koyup..kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirelim..Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...