11 Nisan 2013 Perşembe

Mantarlı Taze Fasülye..


Son dakika yemeği olarak, soframız da yerini aldı..inanılmaz lezzetli süper bi tarif..şiddetle tavsiye edilir..
malzeme:
yarım kg taze fasülye
yarım kg mantar
1 büyük kuru soğan
1 çay bardağı zeytin yağı
3 tane büyük domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
göz kararı tuz

yapılışı:
fasülyenin uçlarını alıp,ortadan ikiye bölelim..kaynamış olan suda 10 dakika bekletelim..
soğanı,mantarı ince ince doğrayıp..1 çay bardağı zeytin yağında soteliyelim..
3 tane domatesi rendeliyip biber salçası ile birlikte mantarın üzerine dökelim...tencerenin kapağını kapatıp
kaynamaya bırakalım..fasülyeyi sıcak sudan çıkarıp, kaynamakta olan mantarlı 
harcın içine atalım, tuzunu ve kırmızı pul biberini ilave edip karıştıralım.
yemeğin kapağını kapatıp,kısık ateşte pişmeye bırakalım.. ( yemek suyunu verdiği için ben su eklemedim )
mantar ve fasülye  yumuşayınca yemeğin altını kapatalım...biraz dinlendirip 
sonra kızarmış ekmekle yiyelim..
Afiyetler olsunn.. 


2 yorum:

susamcorekotuFeriha dedi ki...

oooh afiyet şifa olsun canım çekti nefis bir yemek olmuş ikisi bir arada :)

anne eli gibi dedi ki...

mantarlı hiç denememiştim ama eminim çok yakışmıştır ,eline sağlık..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...