Bayburt yöresine ait, bir pilav çeşididir..inanılmaz lezzetli..kesinlikle denenmesi gereken bir tariftir..
yöreye ait olan gendime ...yarmanın diğer bi ismidir..
yöreye ait olan gendime ...yarmanın diğer bi ismidir..
malzeme:
1 su bardağı kuru fasülye (akşamdan ıslatılmış)
2 su bardağı yarma
yarım çay bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı tereyağı
tuz
4 su bardağı et suyu ( ben parça kemiği kaynatıp..suyunu ekledim)
1,5 litre soğuk su
yapılışı:
akşamdan ıslatılmış olan fasülyeyi..yarım saat kadar pişirelim..
yıkanmış yarmayı, kaynamakta olan fasülyeli tencerenin içine alalım..üzerine 4 su bardağı et
suyunu ilave edip karıştıralım..kapağını kapatıp kısık ateşte suyu çekilene kadar bekliyelim..
tencerenin kapağını açıp.. (suyu çekilen pilavın..üzerine gelecek kadar soğuk su ekliyelim..kapağını kapatıp, kısık ateşte pişirmeye devam edelim...su koyma işlemini 2.3 kez takrarlıyoruz ).NOT: pilavı asla karıştırmıyoruz, eğer ki karıştırırsak tencere dibine yanar..son olarak..yarmanın piştiğini anlayınca
1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 su bardağı soğuk suyu ilave edip..yarmayı ezmeden karıştıralım..bi 10 dakika daha bekleyip...ocağı kapatalım..pilav tenceresini,sofra bezine sarıp dinlenmeye bırakalım..
3 yemek kaşığı tereyağını..üzerindeki tortusu kızarana kadar eritelim ve yarım çay bardağı zeytin yağını ekleyip ateşten alalım..
tabağınıza yiyeceğiniz kadar pilav koyup,üzerine 2 yemek kaşığı eritilmiş teryağından gezdirin veeee
muhteşem lezzetle karşı karşıyayıızz..yayında cacık yada turşu olabilir..
genelde pilavların yanına turşu tercihimdir..
Afiyetler olsun..inşallah tekrar görüşürüz..
4 yorum:
yöresel lezzetlerin tanıtılması gerek :)
eline sağlık
Cok degisik bir pilav, doyurucu besleyici nefis bir pilav olmus eline saglik canim
Keşkek gibi sanki, denemek gerek himm ellerine sağlık cnm.
Oldukça farklı bir tarif olmuş. Gendime adı da hoşmuş. :)) Sevgiler, eline sağlık...
Yorum Gönder