malzemeler:
yarım kg pırasa
1,5 su bardağı ıslatılmış nohut
1 havuç
2 diş sarımsak
1 soğan
300 gr kuzu kuşbaşı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz
3 su bardağı kaynamış su
yapılışı:
pırasayı halka halka doğrayıp sirkeli suda biraz bekletelim..suyunu boşaltıp üzerini geçeçek şekilde kaynamış su ilave edelim...tereyağını ve zeytinyağını tencere alıp eritelim..içerisine küçük küçük doğranmış soğanı,sarımsağı, kuşbaşı eti,havucu ve salçayı ekleyip renkleri dönene kadar kavuralım..pırasayı ( haşlanmış olan nohutu) da içine koyup karıştıralım..son olarak 3 su bardağı kaynamış suyu ve göz kararı tuzu da ilave edip
pırasa ve etler yumuşayana kadar pişirelim..
Afiyetler olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder