31 Ekim 2009 Cumartesi

Etimek Tatlısı..

malzeme:
1 paket etimek
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
kreması için:
1 litre süt
3 yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 tane vanilya
üzeri için:
1 poşet kremşanti
1 çay bardağı soğuk süt
Yapılışı:
şerbeti için şekerle suyu kaynatıp hazırlayalım....etimekleri borcama dizelim..
üzerine sıcak şerbet dökülür...etimekler soğuyana kadar...sütü,şekeri,unu,mısır nişastasını ve vanilyayı..bir tencereye boşaltıp göz göz olanakadar pişirelim...
kremayı mikserin yüksek devriyle çırpıp..etimeklerin üzerine dökelim...kremşantiyi hazırlayıp tamamen soğuyan kremanın üzerine sürelim..
sonrası ise istediğiniz gibi süsleye bilirsiniz..
Afiyetler olsun..

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...