18 Mart 2008 Salı

ÇARŞAF BÖREĞİ

Çarşef böreğinin tarifini Saynur yengemden aldım.
dediği şekilde yaptım, çok güzel oldu. sizlerde tavsiyem mutlaka yapın demektir.
tepsimizin kenarındaki hazır yufka.
elde hazırladığımız hamur az çıkınca, iç malzemede bol olunca
hazır yufka almak zorunda kaldım
offfff.. şimdi olsada yesem.
malzeme: göz kararı un, tuz,vee birazda su Bütün bunları yoğuruyoruz. yumuşak bir hamur elde ediyoruz. küçük tabak şaklinde bezelere ayırıyoruz. yuvarlayarak bol sıvı yağa bandırıyoruz,bezeleri hepsini böyle yapıp üst üste getiriyoruz,1,2 saat dinlendirelim İÇ MALZEME ben 300 gr kıyma, 3 tane kuru soğan, 2 tane patates,tuz, kara biber bırmızı biber koydum. Yapılışı: hamurumuzu büyük bir sofra bezinin üstünde ellerimizle çekerek açalım. açtığımın resimlerini çekemedim ellerim çok yağlıydı. iki kişiyle daha güzel açılır diyorum. en azından yırtılma tehlikesi olmaz. hazırladığımız iç harçtan yufkamızın hertarafına fındık büyüklüğünde parçalar serpiştirelim. yufkanın bir tarafından başlayarak ortasına kadar yuvarlayalım. diğer başınıda aynısını yapalım. üzerine yumurta sarısı sürelim istersenizde çörek otuda serpiştire bilirsiniz. yağlanmış fırın tepsimize yuvarlak şekilde dizelim. önceden ısıtılmış fırında 180% de pişirelim sizlere afiyet olsun.....

1 yorum:

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Güzel yorumuna çok memnun oldum arkadaşım.Her zaman güzel yorumlarını beklerim.Böreğinde harika olmuş yanına bir bardak çay hımmm nefis olur.Ellerine sağlık canım sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...