3oo gr kıyma
3 tane kuru soğan
yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz,karabiber,kırmızıbiber
YAPILIŞI
Hamur malzemelerini bir güzel karıştırarak hamurumuzu yapalım.ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak (yumurtanın beyazları içine sarıları dışına olcak) yarım saat mayalandıralım.
kıymalı harç için.kıymayı kavuralım sırasıyla küçük dorğradığımız soğanları,salçayı baharatını pişirelim.maydonozu kıyma piştikten sonra ilave edelim.
hamurumuz kabardı. yumurta büyüklüğünde parçalar kopartalım, yuvarlak şekilde açalım çok ince olmasın kıymalı harçtan yemek kaşığıyla döküp şekildeki gibi yapalım.üzerine yumurta sarısı sürelim.çörek oku susam serpelim. önceden ısıtılmış fırınta 180%pişirelim
afiyetler olsun efendiiimmm.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder